Hipnoză
De ce vrem să învățăm hipnoza?
Explorăm hipnoza pentru două motive:
Pe de o parte, învățăm cum să fim hipnoterapeuți extraordinari, capabili să-i conducem pe alții spre beneficiile bogate ale transei.
Pe de altă parte, învățăm cum să fim foarte buni subiecți hipnotici, astfel încât să putem accesa aceste beneficii, intrând noi înșine în transă.
În cartea “Hypnosis a Comprehensive Guide”, se afirmă că:
Prin hipnoză, te poți conecta cu puterea ta reală pentru a crea schimbări în viața ta, pentru a vindeca ceea ce trebuie să fie vindecat, pentru a păstra lecțiile din trecut și pentru a face noi conexiuni neurologice cu scopul de a-ți îndeplini visurile.
Ce nu este hipnoza?
- Nu este somn
- Nu este spălare pe creier
- Nu este pierdea controlului
- Nu înseamnă că ești naiv
- Nu este o stare de înconștiență
- Nu înseamnă că ești slab de minte
- Nu ești controlat de altcineva
Ce este hipnoza?
Hipnoza este o știință la care încă din antichitate avea acces doar clasa superioară a societății.
În prezent, psihologia este de acord că toți avem o minte conștientă și o minte subconștientă. A face o schimbare în atitudinile, credințele și valorile noastre nu este ușor de făcut pentru majoritatea oamenilor pentru că abordează schimbarea în mod conștient. Dar pentru ca o schimbare să se întâmple este nevoie de o abordare în două direcții a minții conștiente și a minții subconștiente. Hipnoza facilitează acest lucru, făcând mintea subconștientă mai receptivă la sugestiile de la hipnoterapeut sau chiar de la tine.
Mintea subconștientă este partea din tine care are grija de corpul tău. Îți permite să respiri în timp ce dormi. Îți face inima să bată. Determină ca nervii tăi să trimită informații de-a lungul căilor neuronale. Mintea subconștientă este sursa inteligenței corpului tău, iar hipnoza îți permite să profiți de puterea minții subconștiente pentru a-ți schimba viața în bine.
Ce este important să știi despre hipnoză
Nu te aştepta să fii hipnotizat.
Tu EŞTI în control
În timpul inducţiei, trebuie să ştii că tu eşti în control. De exemplu, dacă eu ţi-aş spune să te ridici în picioare, şi ar fi OK să faci asta, ai face-o,… este? Dar dacă ti-aş spune să te duci să jefuieşti o bancă, n-ai face-o, nu-i așa? Ei bine, la fel se întâmplă în hipnoză. Tu ești în control. Tu ești responsabil pentru ceea ce se întâmplă în timpul transei și accepţi numai sugestiile care sunt în acord cu valorile şi convingerile tale interioare. Descoperă mai multe informatii în cursul de Practician NLP.